Her får du min bedste opskrift på syltede rødløg. De smager fantastisk, og passer så godt til en masse retter!
Syltede rødløg er noget af det lækreste syltede tilbehør. De er sur/søde på den helt rigtige måde og så er de bare så smukke med deres fine pink nuancer. De passer godt til rigtig mange retter, og kan pifte både smag og udseende rigtig meget op.
Jeg har næsten altid et glas stående i mit køleskab, da de netop kan pifte så mange retter op i både smag og udseende, det synes jeg bare er super lækkert! Det er super nemt at lave syltede rødløg. Du skal kun bruge 3 ingredienser og cirka 5 minutter af din tid. Så er rødløgene færdige og klar til brug. Find min syltede rødløg opskrift herunder:
Syltede rødløg
Ingredienser
- 2 rødløg
- 1 dl eddike
- 1 dl sukker
- lidt peberkorn, kan udelades
Sådan gør du
- Kog eddike og sukker op i en gryde.
- Skær rødløgene i halve og dernæst skiver eller i ottende dele og fordel dem i en skål/glas.
- Hæld eddike/sukkerblandingen over løgene. (fordel evt. peberkorne i glasset/skålen)
- Stil rødløgene på køl og de er klar efter et par timer.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Du kan f.eks. bruge dine rødløg ovenpå salater, hotdogs og smørrebrød eller i din burger, pitabrød eller wrap. Mulighederne er mange og de små lyserøde løg passer også fint til diverse sammenkogte retter. Jeg kan f.eks. rigtig godt lide dem ovenpå millionbøf eller rødvinsbraiserede svinekæber.
Syltede rødløg - lynversionen
Normalt skal rødløgene lige stå og trække et par timer i glasset før de er klar til brug. Men hvis du nu har glemt at lave dem klar til aftensmaden, så kan du altså lave en portion syltede rødløg meget hurtigt.
Hvis det skal gå super stærkt kan du koge rødløgene med i gryden i et par minutter. Så skal de syltede rødløg blot køles hurtigt ned og kan bruges næsten med det samme.
Tip til opskriften
- Du skal bruge et glas, der kan lukkes helt tæt. Du kan f.eks. bruge et glas fra Weck eller du kan bruge et henkogningsglas. Du kan også blot genbruge et glas fra syltede rødbeder eller andet, der blot er rengjort grundigt.
- Hvis du har spist dine rødløg før, at de er blevet for gamle, kan du koge hele din syltelage op igen og genbruge den.
- Jeg bruger almindelige gennemsigtig lagereddike til mine syltede rødløg.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, det kan de godt. Typisk kan man se på syltelagen, at den er ved at blive for gammel, hvis den bliver lidt grumset. Ellers kan du også smage dig til det. Herhjemme ryger de hurtigt, så de bliver sjældent for gamle.
Holdbarheden kommer meget an på hvor rent dit glas har været inden du kommer løgene i det. Samt hvor god du er til altid at bruge en helt ren gaffel til at komme i glasset.
Hvis alt bliver holdt helt rent, så kan dine syltede rødløg sagtens holde flere uger i køleskabet.
Holdbarheden kan forlænges yderligere ved at skylle dit sylteglas i atamon. Dette er dog ikke noget jeg selv gør.
Før i tiden syltede man netop for at forlænge holdbarheden på den friske mad. I dag sylter de fleste dog mest fordi det også smager super godt. Holdbarheden er blot en ekstra gevinst.
Carina skriver
Bruger du brun eddike eller klar eddike??
Louise Dam skriver
Jeg bruger klar eddike. Brun eddike kan også bruges, men er blot tilsat farvestof og sukker.
Katrine Jørgensen skriver
Hvor længe kan det holde sig på køl?
Louise Dam skriver
Det kommer lidt an på hvor god du har været til at holde alting rent da du lavede dem. Men jeg kan normalt sagtens have det stående på køl 1 måned eller 2. Helt uden nogle problemer.
Bo skriver
Dejlig opskrift . Rødløgene smagte formidabelt
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-)
Julie skriver
Hvor er din glas beholder fra?
Louise Dam skriver
Det er en gammel sag. Det er vist bare én der er købt som spotvare i Netto eller Fakta på et tidspunkt.
Kim rasmussen skriver
Fantastisk lækkert. Bliver en fast bestanddel i mit køleskab.
Louise Dam skriver
Det kan jeg godt forstå. Det er nemlig SÅ lækkert!
Heidi rasmussen skriver
Kan man gøre det med alm løg
Louise Dam skriver
Det tror jeg ikke vil smage godt.
Jacob skriver
Hvilken eddike bruger du.?
Louise Dam skriver
Helt almindelig lagereddike :-)
Anne skriver
Ser lækkert ud, hvor længe holder de ca. I køleskabet?
Louise Dam skriver
Hej Anne
Jeg vil tro de kan holde sig omkring 1 måned på køl.
Piskeriset skriver
Enig! De er så lækre at bruge som tilbehør - og så pynter de tilmed :-)
Louise Dam skriver
Ja de er så fine! :-)
kim skriver
jeg kom til at hælde vand i også, troede jeg man skulle
Louise Dam skriver
Det tror jeg ikke der sker spor ved - du får bare en lidt mindre kraftig eddikesmag så.
Palle skriver
Eddiken konservere så pas på holbarheden envidere mørner eddiken løgne såååååååå stil dem ikøleskab og spis dem hurtigt
Palle Ivan Hansen skriver
Super opskrift, nemt og hurtigt
Louise Dam skriver
Skønt at høre! :-)