Hvis du ikke har prøvet selv at lave syltede rødbeder, så er det bare med at komme igang. Hjemmesyltede rødbeder smager så meget bedre end dem man køber i supermarkedet og så er det både nemt, billigt og hurtigt selv at sylte rødbeder. Det kræver ganske få ingredienser at komme igang, og så kan de jo holde sig længe i køleskabet. Man koger blot rødbederne med skrællen på og herefter er det super nemt lige at smutte skrællen af bagefter. Så skal de bare skæres i skiver og lagen skal hældes over. Syltede rødbeder kan f.eks spises på leverpostej på et godt stykke rugbrød eller som tilbehør til biksemad.
Syltede rødbeder
Justér antal1 glas
Ingredienser
- 1 kg rødbeder
- 1-2 tsk salt
Lage:
- 4 dl lagereddike
- 3-4 dl sukker, afhængig af hvor sød du ønsker lagen
- 1 dl vand
Derudover:
- 1 tsk atamon
Sådan gør du
- Vask rødbederne let. Du behøves ikke at være så grundig, da skrællen alligevel skal af bagefter.
- Kog rødbederne med skræl i en gryde med vand og 1-2 tsk salt i cirka 30 minutter eller indtil de er blevet møre, men ikke helt bløde.
- Imens rødbederne koger laver du en en lage af eddike, sukker og vand. Bland det sammen i en gryde og lad det koge op indtil sukkeret er opløst.
- Hæld vandet fra rødbederne og skyl dem med koldt vand med det samme.
- Gnid skrællen af alle rødbederne og skyl dem i rent vand.
- Skær rødbederne i skiver i den tykkelse du ønsker dine rødbeder - de skal ikke være for tynde.
- Tilsæt atamon til det glas du skal opbevare rødbederne i og fordel det rundt i hele glasset. Hæld resten af atamonen fra igen.
- Hæld rødbederne og lagen på glasset og luk det. Opbevar de syltede rødbeder på køl.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 glas | Kalorier: 1591 kcal | Kulhydrater: 396 g | Protein: 16 g | Fedt: 2 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Morten skriver
Vægten på rødbeder skaleres ikke sammen med de øvrige ingredienser, når man ændrer antal portioner :)
Louise Dam skriver
Mange tak skal du have, det er nu rettet :-)
Pernille skriver
Hej, kan jeg genbruge min sylte lage fra rødbederne til næste omgang syltede rødbeder? Mvh Pernille
Louise Dam skriver
Hej Pernille
Ja, det kan du sagtens. Bare giv syltelagen et opkog inden du genbruger den.
Hilsen Louise
Charlotte skriver
Smager skønt med løvstikke og laurbærblade
Louise Dam skriver
Det lyder også lækkert!
Chris skriver
Hvor lang tid skal det stå i lagen før at det smager bedst ( antar at lagen skal have lov til og trække lidt ind i rødbederne)
Louise Dam skriver
Hvis man lige lader dem stå 1-2 uger inden man spiser dem så burde det var lang tid nok til at lagen er trukket godt ind i rødbederne.
Hilsen Louise
Rie skriver
Hej Louise
Kan man godt undvære atomon? Da jeg bor i Tyrkiet ved jeg ikke helt om man kan finde det her
Mange hilsner
Rie
Louise Dam skriver
Ja, det kan du sagtens. Blot sørg for at dit glas bliver skoldet og er helt rent når rødbederne kommer i.
Thomas Hansen skriver
Hej Louise
Hvor langt tid kan de syltede rødbeder holde
Sig i køleskabet.
De ser lækre ud.
Louise Dam skriver
Hej Thomas
Hvis man ellers er omhyggelig med hygiejnen kan de holde sig længe. En 3-4 måneder i køleskabet burde ikke være noget problem. Muligvis også længere. Så mange plejer jeg dog sjældent at lave på én gang.
Hilsen Louise
Nicolai skriver
Jeg har tidligere brugt et-år gamle rødbeder uden problemer. Det endda uden atamon (men i skoldede glas).
Lagen er en god beskyttelse mod bakterier ... men ikke mug, så brug en god hygiejne når du fjerne rødbeder til måltider!
Louise Dam skriver
Det har du helt ret i. Generelt gælder det jo om at se og lugte til sine madvarer for at se om de stadig kan spises.