Her kan du få min bedste opskrift på hjemmelavet tahin. Men hvad er tahin egentlig? Det er malede sesamfrø, der bliver til en form for sesamsmør. Du kan bruge det i forskellige former for madlavning.
Hjemmelavet tahin er super nemt at lave! Du skal blot bruge nogle sesamfrø, olie og lidt salt. Det gode er også, at sesamfrø ikke er lige så dyre som mange andre nødder. Det er derfor en billig form for sesamsmør, du kan lave med denne opskrift. Man bruger det meget i Mellemøsten og i Afrika.
Man kan bruge tahin til flere forskellige ting. Mest kendt er det nok at finde i en lækker hummus, hvor man tilsætter det sammen med de andre ingredienser. Den er også god at røre i andre dressinger, som kommes på salater.
Se også disse opskrifter:
Lækker og cremet hummus | Rødbedehummus | Salat med rødbede, kikærter og tahindressing
Denne her opskrift på tahin kan du ret hurtigt lave, og så er det bare virkelig lækkert at have stående i køleskabet. På den måde kan man hurtigt røre en god dressing eller dip sammen. Jeg har linket oven for til nogle af de opskrifter, hvor du kan bruge dine hjemmelavet tahin.
Tahin
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Foodprocessor eller lign. minihakker, eller blender
Ingredienser
- 2 dl (reklamelink)sesamfrø
- ½ dl rapsolie, eller anden smagsneutral olie
- lidt salt
Sådan gør du
- Sesamfrøene ristes på en varm tør pande indtil de er let gyldne. Hold godt øje med dem så de ikke brænder på.
- Kom alle ingredienserne i en foodprocessor, blender eller minihakker og kør til du har en helt cremet konsistens. Du kan se hvordan den bliver i videoen herunder opskriften.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Spørgsmål og svar til opskriften
Helt enkelt er tahin en form for hjemmelavet nøddesmør. Man blender ristede sesamfrø helt fint sammen med olie og salt. Sammen bliver det denne her cremede sesamsmør. Normalt når man laver nøddesmør, som f.eks. mandelsmør, så tilsætter man ikke olie. Men da der ikke er lige så meget fedtstof i sesamfrøene bliver man nødt til det når man laver tahin.
Når du har lavet en portion, kan du sagtens bare opbevare den på køl. Jeg vil sige, at den godt kan holde sig et par uger, når du først begynder at bruge af den.
Grundlæggende set er tahin og tahini det samme, da de begge består af ristede sesamfrø. Man kan få en lys og en mørk tahin, hvor den lyse bliver lavet på sesamfrø uden skaller, og den mørke bliver lavet af sesamfrø med skaller.
Comments
No Comments