Flanksteak er et ret godt stykke kød, som ikke er så dyrt, det er hurtigt at tilberede og så er det bare lækkert mørt. Her har jeg valgt at lave en thai inspireret salat med en lidt spicy dressing der giver salaten masser af smag og med den lækre flanksteak på toppen bliver det til en lækker og mættende Thai Beef Salad. Hvis man får denne salat i Thailand er det ikke helt de samme ingredienser der bliver brugt, og dressingen er også en del stærkere end som jeg laver den. Så dette er den version jeg rigtig godt kan lade af salaten. Man kan altid gøre dressingen stærkere, hvis man bedre kan lide den sådan.
Hvis du godt kan lidt flanksteak, så kan du også prøve at lave flanksteak med ovnbagte kartofler og salat. Er du bare til thai mad generelt, så skal du prøve min lækre thairet med svinekød.
Thai Beef Salad
Ingredienser
- 300 g flanksteak
- ½ pakke blandet salat
- ½ mango
- ½ agurk
- ½ pakke sukkerærter
- 1 avokado
- 1 rød peberfrugt
- Frisk koriander
- Frisk mynte
Dressing
- 2 tsk fiskesauce
- 1 spsk (reklamelink)sød chilisauce
- 2 spsk (reklamelink)soyasauce
- Saft fra 1, 5 lime
- 1 tsk revet ingefær
- ½ rød chili, finthakket
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til dressingen sammen i en lille skål.
- Brun flanksteaken ved høj varme på en grill eller grillpande i et minut pr. side. Steg den herefter færdig i cirka 7-8 minutter. Lad den hvile i 10 minutter inden du skærer den i skiver.
- Skyl salaten.
- Skær mangoen i tynde både.
- Halver agurken, fjern kernerne og skær agurken i både.
- Skær sukkerærterne i 3 dele.
- Skær avokadoen i tern og peberfrugten i stave.
- Hak noget frisk koriander og frisk mynte.
- Bland nu alle grøntsagerne sammen med salaten og noget af dressingen.
- Anret på et fad med kødet ovenpå i skiver og lidt af dressingen ovenpå.
Ebbe skriver
Jeg synes altså den ser lige avanceret ud, i forhold til at den kun skulle tage små 45 minutter at lave. Er din tid baseret på, at man er semi-professionel kok?
Louise Dam skriver
Nej, man skal bestemt ikke være kok eller lignende for at lave den. Men det afhænger selvfølgelig lidt af hvor hurtigt man skærer de forskellige ting ud. Men den er ikke så avanceret.
Nanna Jørgensen skriver
Det lyder virkelig lækkert og ser super dejligt ud, min mand elsker stærk mad OG flankesteak, jeg derimod er ikke fan, så jeg skal helt sikkert prøve denne opskrift, mon jeg kan blive vendt ? :)
Louise Dam skriver
Uha, det er spændende. Hvis du laver dressingen ved siden af kan man jo selv vælge hvor meget man tilsætter sin salat :-)