Tiramisu er en fantastisk italiensk dessert. Den består af en luftig creme med mascarpone og de sprøde ladyfingers der dyppes i kaffe og amaretto. Det hele lægges så i lag og der drysses til sidst med kakaopulver, der giver en let bitterhed, der passer godt til resten af desserten. Her har jeg brugt den samme opskrift, som til min klassiske tiramisu. Men istedet for at lave desserten som en stor kage man skal skære af, så har jeg istedet anrettet min tiramisu i glas. På den måde bliver det en fin portionsanrettet dessert, som bare spises direkte af glasset.
Tiramisu i glas er helt perfekt at servere for gæster. Den skal nemlig stå og hvile i minimum 4 timer. Så du laver den bare klar inden gæsterne kommer - også gerne dagen før. Så er det bare lige at drysse med kakaopulver på toppen og så er den klar til servering.
Tiramisu i glas
Ingredienser
- 2 dl kaffe , stærk og afkølet
- ½ dl amaretto , mandellikør
- 12 ladyfingers
- 250 g mascarpone
- 75 g sukker
- 1,5 æggehvide , 1 bæger pasteuriseret
- 2 æggeblommer, 1 bæger pasteuriseret
TIL PYNT
- 1-2 spsk (reklamelink)kakaopulver
Sådan gør du
- Bland den afkølede kaffe med amaretto.
- Pisk æggehviderne stive i en skål.
- Pisk sukker og æggeblommer hvide og luftige i en anden skål.
- Tilsæt mascarponen til æggeblommer og sukker og vend det forsigtigt sammen.
- Fold de stivpiskede æggehvider forsigtigt i cremen, så luftigheden bevares.
- Bræk dine ladyfingers ud i 3 stykker (afhænger lidt af glasset) og dyp hurtigt i kaffe/amerattoblandingen. De suger hurtigt og må ikke blive våde i konsistensen. Kun let fugtige. Det er kun lige yderst de skal have kaffe.
- Læg ladyfingers i et glas. Jeg brugte 3 stk. pr. glas og havde delt dem i 3 stykker. Læg dernæst et lag creme og så ladyfingers og creme igen.
- Sæt din tiramisu på køl i minimum 4 timer.
- Drys med kakaopulver lige inden servering.
Yesim Arikan skriver
Hej Louise
Hvad gør jeg galt når min creme ikke bliver så hvid som din?
Venlig hilsen
Yesim
Louise Dam skriver
Det kan bare være dine æggeblommer har været mere orange ene mine. Håber den ellers smagte som den skulle 😊