Men man er jo madblogger for en grund, og mens jeg nu sad der og spiste købesuppe, så tænkte jeg at jeg nok hellere lige måtte finde ud af hvordan man lavede noget lignende selv. Som sagt så gjort, og her kommer så opskriften på en Thailandsk suppe, som hedder Tom Kha Gai. God fornøjelse enten med Arlas Thaisuppe eller opskriften her.
Tom Kha Gai - Thai Suppe
Justér antal4 personer
Ingredienser
- 2 tsk olie
- 1 stk citrongræs, finthakket
- 2 spsk frisk ingefær, fintrevet
- 1 fed hvidløg, knust eller finthakket
- 1 rød chili, fintsnittede
- 3-4 kaffir limeblade, fintsnittede
- ¼ tsk gurkemeje
- 1 dåse (reklamelink)kokosmælk, 400 ml kokosmælk
- 1 liter (reklamelink)hønsebouillon
- 1 spsk fishsauce
- 400 g kyllingekød, stegt og skåret i tern
- 2-3 forårsløg, snittede
- ½-1 lime, saften heraf
Servering:
- 400 g kogte nudler
- Lidt hakkede forårsløg
Sådan gør du
- Start med at klargøre alle grøntsagerne (hak/snit dem allesammen).
- Varm olien og svits citrongræs, ingefær, hvidløg, chili samt limeblade og gurkemeje under omrøring et par minutter. Hæld kokosmælk, bouillon og fishsauce ved og lad det hele simre i 8-10 minutter.
- Imens laves nudlerne efter vejledning på pakken. Hvis dit kyllingekød ikke allerede er stegt gøres dette også nu.
- Bland kyllingekødet og de hakkede forårsløg i suppen og smag til med limesaft.
- Ved servering fordeles nudlerne i skåle og suppen hældes over, pynt gerne med lidt hakkede forårsløg.
- Jeg har taget udgangspunkt i denne opskrift.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 814 kcal | Kulhydrater: 48 g | Protein: 64 g | Fedt: 39 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Af Louise Dam
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Jakob Nielsen skriver
en dejlig opskrift.
Som med så mange andre supper/simreretter bliver smagen en anden - og langt bedre - efter at suppen har stået i en rum tid på køl :)
Det er næsten synd at spise suppen lige efter den er lavet, for da har den simpelthen ikke 'sat' sig endnu.. Så lav den dagen i forvejen :)
Louise Dam skriver
Hej Jakob, mange tak for tippet :-)
Susanne skriver
Hov, ingen thaisuppe uden frisk koriander?
Chaline skriver
Jeg har rejst en del i Thaialnd, og denne er suppe smager virkelig autentisk! Jeg er absolut FAN ❤️
Jeg ska lave den for anden gang nu, og det bliver ikke sidste gang! Mange tak.
Chaline
Louise Dam skriver
Ej, hvor er det bare dejligt at høre :-)
Sussi Lem skriver
Kan suppen laves på forhånd og varmes op igen? Tænkte på om den ville egne sig som forret?
Louise Dam skriver
Hej Sussi
Ja, det tror jeg sagtens du kan. Det skulle ikke være et problem.