Tomatsalat er meget simpelt, hurtigt at lave og så smager det bare så godt. Salaten er en meget enkel italiensk salat. I Italien bliver salaten primært brugt som en antipasti - altså en forret. De spiser den hele dagen. Herhjemme tror jeg de fleste serverer salaten som tilbehør til aftensmaden.
Den friske tomatsalat passer helt perfekt til en varm sommerdag, og så gør det jo bestemt heller ikke noget at den er super nem og hurtig at lave. Med et lækkert stykke brød, og lidt godt på grillen så skal det nok blive super godt! Du kan også lave en helt klassisk vandmelonsalat med feta, hvis du vil lave en anden frisk sommersalat.
Prøv også disse opskrifter:
Tomatsalat med nektariner | Tomatsalat med avokado og feta | Tomatsalat med feta og basilikum
Til sådan en helt simpel salat vil jeg anbefale du får fat i nogle rigtig gode solmodne tomater. Sådan nogle der virkelig har noget smag og noget sødme. Det er jo dem der skal bære hele retten. Der findes mange forskellige frisk mozzarella, og her kan der også godt være forskel på smagen.
På en klassisk tomatsalat hører der sig faktisk også basilikum, på den måde har salaten nemlig også præcis de samme farver som det italienske flag. Den italienske tomatsalat hedder i øvrigt caprese.
Tomatsalat med mozzarella og rødløg
Ingredienser
- 3 tomater
- 1 lille rødløg
- 125 g frisk mozzarella, 1 kugle
- basilikum
- 1 spsk (reklamelink)balsamico
- 2 spsk (reklamelink)olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær tomaterne og mozzarellaen i skiver og læg dem skiftevis på et fad eller en tallerken. (jeg lagde to skiver tomat og en skive mozzarella). Hak rødløget fint og drys det over tomat og mozzarella. Læg også blade af frisk basilikum ovenpå.
- Bland en dressing af balsamico og olivenolie og smag den til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten lige inden servering. (hold eventuelt lidt tilbage og server det ved siden af).
Skriv en kommentar