Tomatsuppe med mascarpone er en super lækker, cremet og meget smagfuld suppe. Udover tomater er der masser af andre lækre grøntsager i denne suppen.
Denne meget smagfulde tomatsuppe er ret nem at lave. Den er pragtfuld til de koldere efterårs og vintermåneder, hvor både smag og temperatur varmer kroppen godt op.
Prøv også: flere suppeopskrifter.
Tomatsuppe
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Gryde
- (reklamelink)stavblender
Ingredienser
- (reklamelink)olivenolie
- 1 løg
- 2 porrer
- 2 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 2 kartofler
- 1 kg friske tomater, eller 3 dåser flåede tomater
- 1 frisk rød chili
- 140 g tomatpuré
- 1 liter (reklamelink)grøntsagsbouillon
- 125 g mascarpone, eller evt. creme fraiche 38 %
- Salt og peber
- Frisk basilikum og oregano, eller tørret
Serveres med
- Lækkert brød eller lidt kogte suppehorn
Sådan gør du
- Hak løg, porrer og hvidløg.
- Riv gulerødderne og kartoflerne.
- Hak chilien fint og skær tomaterne i tern.
- Sauter løg, porrer og hvidløg ved lav varme i olivenolien, indtil grøntsagerne bliver bløde.
- Kom gulerødder og kartofler i gryden.
- Sauter videre i 5 minutter.
- Kom herefter bouillonen i og tilsæt tomatpuré, tomaterne som er blevet skåret i stykker (eller flåede tomater) og den røde chili.
- Lad suppen simre i 20 minutter.
- Tilsæt mascarpone lidt ad gangen.
- Tag suppen af varmen og blend med en stavblender, indtil den har fået en cremet konsistens.
- Smag til med salt og peber, basilikum og oregano.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Når man laver suppe kan man godt lave en god stor portion og så spise af det et par dage. Man kan også vælge at fryse mindre portioner af suppen ned. På den måde har man altid nem aftensmad i fryseren.
Prøv også disse opskrifter:
Kartoffel porre suppe | Grøntsagssuppe med blomkål, hvidkål og kartofler | Rustik tomatsuppe med torsk
Min opskrift på tomatsuppe er med friske tomater og mascarpone, som er med til at gøre den til en super lækker og cremet tomatsuppe. Derudover er der lidt forskellige grøntsager i som både giver tomatsuppen en dejlig smag, men også giver en større mæthed.
Tip til opskriften!
- Jeg kan godt lide at servere min tomatsuppe sammen med et stykke lækkert brød og lidt pasta. Det gør at suppen lige mætter lidt ekstra.
- Du kan også servere suppen med en klat creme fraiche 18 % på toppen.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
I min opskrift på tomatsuppe laver jeg den med friske tomater. Men du kan godt erstatte de friske tomater med cirka 3 dåser flåede tomater. Brug gerne flåede tomater i stedet for hakkede tomater, da der er mere smag i dem.
Ja, lav bare en stor portion suppe og frys den ned til en dag du har travlt. Alternativt kan suppen også holde sig i et par dage i køleskabet.