Hvis du virkelig skal imponere dine gæster så er dette den helt rigtige opskrift. Kagen ser helt fantastisk ud og så smager den også ligeså. Desserten er helt perfekt som nytårsdessert. Den kan sagtens laves klar dagen før, og er derfor den perfekte dessert til når der kommer gæster. Desserten består af en chokoladebund med et lag hvid chokolademousse og øverst et lag mørk chokolademousse. Pynt eventuelt med lidt spiseligt guldglimmer eller lignende. Server også gerne med lidt friske bær. Jeg har kaldt dem triple chocolate mousse dessert, da der jo er 3 forskellige slags chokoladelag.
Triple chocolate mousse dessert
Ingredienser
Bundene
- Smør til formen
- 85 g (reklamelink)hvedemel
- 40 g (reklamelink)kakaopulver
- ½ tsk. natron
- ¾ tsk. (reklamelink)bagepulver
- ¼ tsk. salt
- 150 g sukker
- 1 æg
- 0,6 dl mælk
- 3 spsk. olie
- 1 tsk. (reklamelink)vaniljesukker
- 0,6 dl vand
- 8 ramekiner eller dessertringe
Moussen
- 7,9 dl fløde
- 8 pasteuriserede æggeblommer
- 113 g sukker
- 4 spsk. (reklamelink)glukosesirup
- 4 spsk. vand
- 2 tsk. vaniljepulver eller ekstrakt
- 2 knivspids salt
- 100 g (reklamelink)mørk chokolade, smeltet
- 100 g (reklamelink)hvid chokolade, smeltet
Sådan gør du
Bundene
- Beklæd en bageplade med bagepapir. Anbring formene/bageringene på bagepapiret.
- Smør formene indvendigt så dejen ikke sidder fast.
- Sigt mel, kakaopulver, natron, bagepulver, vaniljesukker og salt ned i en skål. Tilsæt sukkeret og bland det sammen.
- Tilsæt æg, mælk, olie og vand, bland sammen til en ensartet masse.
- Fordel dejen jævnt i formene.
- Bag bundene i ovnen ved 180 grader i cirka 20 minutter.
- Tag bundene ud af ovnen og afkøl bundene. Skær den øverste del af bundene af (den del der buer lidt). Det skulle gerne passe med at hver bund bliver cirka 2,5 cm. høj.
- Klip otte strimler bagepapir ud i målene 25*10 cm (eller brug bagefolie) og fold dem rund om hver bund som en krave. Luk dem sammen med tape.
Moussen
- Pisk fløden til flødeskum og sæt det i en lufttæt beholder i køleskab indtil resten er klart.
- Placer æggeblommerne i en skål og pisk med en håndmixer eller i en køkkenmaskine indtil de er lyse og skummende. Det tager cirka 5 minutter.
- I mellemtiden bringes sukker, glukosesirup og vand i kog i en gryde. Kog det i cirka 1 minut indtil der dannes klare bobler og selve massen er klar i farven.
- Pisk æggeblommerne ved en lidt lavere hastighed samtidig med at du gradvist hælder den varme sirup ned i skålen. Hæv hastigheden og fortsæt til blandingen er blevet lidt tyk. Det tager cirka 5 minutter.
- Fordel nu dejen i to skåle.
- Smelt den hvide chokolade og den mørke chokolade hver for sig.
- Fordel den smeltede hvide chokolade i den ene skål og den smeltede mørke chokolade i den anden skål. I hver skål tilsættes 1 tsk vanilje og 1 knivspids salt. Rør blandingerne til en ensartet masse.
- Tag flødeskummet ud af køleskabet fordel den i to skåle.
- Tilføj en tredjedel af den mørke chokoladeblanding til flødeskummet og rør rundt til det er godt blandet. Tilsæt resten af den mørke chokoladeblanding og bland forsigtigt rundt. Overfør den mørke chokolademousse til en frysepose eller sprøjtepose hvor du kan klippe hul i spidsen når du skal bruge den.
- Gentag ovenstående bare med den hvide chokolade.
Samling af desserten
- Find bundene frem og sprøjt den hvide chokolade på bunden. Laget skal være cirka 2,5 cm. højt.
- Stil kagen i køleskabet eller i fryseren indtil det første lag mousse er blevet fast.
- Dernæst sprøjtes den mørke chokolademousse oven på den hvide også i 2,5 cm’s højde.
- Stil kagerne på køl til de skal serveres. Hvis de kun kommer i køleskab skal de stå i cirka 4 timer før moussen har sat sig. De kan sagtens laves dagens før.
- Fjern bagpapiret og server kagerne.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Trine skriver
Jeg har planer om at lave denne dessert til nytårsaften. Vi bliver 12 personer. Har du et forslag til hvad man kunne servere sammen med kagen på portionsanrettede tallerkner ? Gad godt jeg kunne putte noget mere på tallerkenen ud Iver kagen.
Louise Dam skriver
Måske en sorbetis? Eller friske bær?
Signe skriver
Kan det laves uden glucosesirup, evt erstattes med noget andet ?
Louise Dam skriver
Det har jeg desværre ikke selv prøvet.
Charlotte skriver
Jeg elsker denne dessert og har ofte lavet den til stor glæde for mine gæster :)
Er vild med mousserne der er helt fløjlsbløde på tungen! Skal nu lave en lagkage med bl.a. hvid chokolademousse og ville ønske denne mousse kan bruges. Men vil den mon kunne holde i en kage? Eller er der noget, jeg kan gøre for at gøre moussen lagkage-venlig? Evt. en smule husblas?
Louise Dam skriver
Uhh, det har jeg slet ikke erfaring med. Men måske skal der lidt mere husblas til tænker jeg.
Natasja skriver
Charlotte, jeg er interesseret i at høre om det lykkedes dig med at lave det som en kage?
Charlotte skriver
Beklager det sene svar Natasja! Havde ikke set din respons! Men den kom i en kage med lidt ekstra husblas og det blev helt perfekt :)
Anne Morris skriver
I opskriften står der ikke noget om husblas??? Skal der husblas i moussen når det er de små portions anrettede desserter
Louise Dam skriver
Nej, der skal ikke husblas i opskriften.
Ninette Falck Hansen skriver
Hej Louise.
Jeg overvejer at lave din super lækre Triple Chocolate Mousse Dessert til Nytår. Men ved du hvor lang tid den kan holde sig igen at stå på køl? Det er nemlig sådan at jeg skal med tog, som vare i 35-40 min... Så hvis jeg nu laver den dagen før nytår, og den står på køl indtil jeg skal med toget - tror du så den kan holde sig til togturen og så kommer på køl igen med det samme man er fremme, eller hvordan ser det ud? :)
Mvh Ninette
Louise Dam skriver
Ja, det tror jeg sagtens de kan :-)
Helle Østegaard skriver
Hej Louise - hvor stort ø mål er der på de ramekinere der skal bruges?
Louise Dam skriver
De skal være cirka 9 cm i diameter.
Sussi skriver
Øv min mousse blev ikke fast. Forstår ikke helt hvorfor for har gjort præcis som der stod og har lavet mange mousser før og har aldrig stødt på det problem før. Har du prøvet det før?
Louise Dam skriver
Hej Sussi
Nej, det har jeg ikke prøvet, så det lyder mærkeligt hvis du har fulgt opskriften helt slavisk. Kan desværre ikke lige sige noget om hvad der kan være sket.
Maiken skriver
Hej Louise. Hvad gør jeg med nr. 2 mousse mens den første sætter sig i de 4 timer inden jeg kan lægge den? Skal den på køl eller hvordan.
Super flot dessert jeg glæder mig til at lave den.
Louise Dam skriver
Hej Maiken
Ja du ligger bare sprøjteposen med den mørke chokolademousse i køleskabet indtil du er klar til at skulle bruge den :-)
Ida Krone skriver
Kære Louise
Situationen er således, at jeg har besluttet mig for, at lave disse herligheder til min fødselsdag fredag aften.
Mit spørgsmål er: Kan de holde sig hvis jeg laver dem i aften (onsdag) til fredag aften? Eller hvad forslår du?
Mvh Ida
Louise Dam skriver
Hej Ida
Det burde ikke være noget problem - de skulle meget gerne kunne holde sig til på fredag. God fornøjelse med det :-)
Hilsen Louise
Kristina skriver
Kan de færdige kager fryses?
Louise Dam skriver
Hej Kristina
Jeg har ikke selv prøvet, så det tør jeg ikke helt at sige ja til. Jeg er sikker på at bundene sagtens kan fryses.
Hilsen Louise
Trine skriver
Hvor er denne kage bare flot flot flot! Jeg kan lige se den som en perfekt nytårsdessert pyntet med lidt chokoladespåner.
Louise Dam skriver
Tak Trine, jeg er også selv meget tilfreds med den ;-) Og ja den er da den perfekte nytårsdessert, især fordi den jo kan laves klar dagen før.