Du kan også servere en lækker bønnesalat med mandler og parmesan til.
Tunfrikadeller med stegte gulerødder, rød peber og bønner
Justér antal16 stk.
Ingredienser
- 5 gulerødder
- 3 røde peberfrugter
- 1 spiseske (reklamelink)olivenolie
- ½ teske salt
- 1 knivspids peber
- 150 gram grønne bønner, friske eller frosne
- 3 dåser tun i vand
- 2 æg
- 1 løg
- 4 spsk. (reklamelink)havregryn
- 4 spsk. (reklamelink)hvedemel
- ½ teske salt
- ½ teske peber
- 2 fed hvidløg
- 1 spiseske olie
Sådan gør du
- Tænd ovnen på grillfunktion ved 200 grader.
- Skræl gulerødderne. Del dem i fire stykker på langs og skær dem i stykker på 10 centimeter.
- Skyl peberfrugterne og skær dem over fra top til bund. Fjern stilken og frøene i peberfrugterne. Skær dem i stykker. Fordel peberfrugter og gulerødder på en bradepande og pensl med olie og drys med salt og peber. Sæt bradepanden i ovnen i cirka 12 minutter.
- Vend bønnerne i bradepanden når peberfrugter og gulerødder er stegt færdige.
- Åbn tundåserne og hæld vandet fra. Hæld tunen i en skål. Slå æggene ud i skålen. Skræl løget og riv det på den grove side af et rivejern, hak det eller blend det. Kom havregryn, mel, salt og peber i skålen. Pil skrællen af hvidløgsfeddene og hak dem fint, eller pres dem i en hvidløgspresser. Rør det godt sammen med farsen. Form farsen med din ene hånd og en spiseske. Læg frikadellerne på panden og steg dem på begge sider til de er lysebrune.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 59 kcal | Kulhydrater: 5 g | Protein: 8 g | Fedt: 1 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Louise skriver
Tak til jer begge ;-)
Sofie skriver
Det ser rigtig lækkert ud :)
Kim skriver
nogle flotte billeder