Hjemmelavet tzatziki er en græsk dip/dressing lavet særligt af græsk yoghurt, revne agurker og masser af hvidløg. Den er særligt god at servere til lidt græsk inspireret mad. Den skal helst laves dagen før så den rigtig kan stå og trække og få en god smag af hvidløg. Hvis du ikke kan vente til dagen efter, må du give den noget mere hvidløg. Få min opskrift på tzatziki lige her.
Det er så lækker og cremet! Den skønne agurkedressing har den lækreste smag - og jeg vil anbefale dig at lave rigeligt af den! Sådan en lækker dip forsvinder nemlig hurtigt. Især hvis der serveres noget lækkert brød til, som man rigtig kan skovle sin tzatziki op med.
Læs også: Græske hakkebøffer med feta | Moussaka | Kyllingefrikadeller med feta og græskarkerner og ovnbagt kartoffelmos med hasselnødder
Tzatziki kaldes også af nogen for græsk agurkesalat, hvilket jo egentlig ikke er helt ved siden af. Bortset fra jeg måske synes det er mere end dip end en salat. Men igen, agurkesalat er jo heller ikke en salat. Her får du min opskrift på en lækker hjemmelavet tzatziki, som jeg synes den skal være.
Tzatziki
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Groft rivejern
Ingredienser
- 2 agurker
- 1 tsk salt, til at dræne agurkerne
- 500 g græsk yoghurt, 10 %
- 3 fed hvidløg, presset
- 1 spsk (reklamelink)olivenolie
- ½ spsk citronsaft
Sådan gør du
- Skyl agurkerne og halver dem. Med en ske fjernes den bløde midte.
- Riv agurken på den grove side af rivejernet.
- Kom de revne agurker i en si og hæld groft salt over og lad dem stå og dryppe af i 10 minutter. Klem så meget saft ud af agurkerne som muligt
- Bland nu græsk yoghurt, presset hvidløg, olivenolie og citronsaft sammen i en skål sammen med de revne agurker.
- Sæt tzatzikien i køleskabet - gerne til næste dag.
- Inden serveringen smager du den lige til - tilsæt mere hvidløg, citron eller salt efter behov.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Når du er gået i køkkenet for at lave græsk mad, så kan du næsten ikke komme udenom en græsk salat med oliven og feta. Det er nok en af de retter man ser allermest i Grækenland. Så nemt og lækkert!
Ofte stillede spørgsmål til opskrift på tzatziki
Ja, du kan godt lave tzatziki med skyr eller creme fraiche. Men det giver ikke den samme autentiske smag som en drænet yoghurt (græsk yoghurt) gør. Så jeg vil bestemt anbefale dig at bruge græsk yoghurt. Hvis du vil spare på kalorierne kan du vælge en græsk yoghurt på 2 % i stedet for på 10 %.
Ja, det kan du! Jeg vil faktisk anbefale dig at lave den dagen før. På den måde kan den stå og trække rigtig god smag. Hvis du ikke har tid til at lade den trække en lille dags tid, så kan du altid fyre 5 ekstra hvidløg i - så bliver smagen mere intens!
Man kan spise det til mange forskellige retter. Det er en rigtig god dip/dressing, som man kan dyppe sit brød eller kartofler i. Det er også lækkert at dyppe grøntsagsstænger i - så ryger de hurtigere ned. Lidt længere oppe har jeg i en lyserød boks linket til nogle opskrifter, hvor man kan spise det til.
I min opskrift på tzatziki er der cirka 124 kalorier, hvis du deler denne portion i 4.
Når man snakker om at man dræner yoghurt så er der tale om en tyndere yoghurt. Græsk yoghurt skal ikke drænes før du bruger det.
Comments
No Comments