Vi parkerede vores bil i Kurama, som ligger nord for byen Kyoto, og gik så turen over bjerget og hen til den lille by Kibune. Vandreturen mellem Kurama og Kibune starter ud med at være lidt stejl og flader så en smule ud før det igen går ned på den anden side. Turen er cirka 4 km lang og vi brugte cirka 1 time på at gå den. Undervejs er der en fantastisk udsigt over bjergene, op til flere små templer og lignende. Hvis man synes det er for hårdt at gå op af den første stigning kan man i stedet tage en cable car op, og så selv gå resten af turen. Man betaler 300 yen pr. person for at få lov til at gå over bjerget - gem din billet og brug den hvis du skal gå tilbage igen, så skal du ikke betale for turen tilbage.
Frokost på Hirobun
Det passede med at vi var ved at være klar til frokost da vi kom over til Kibune. Jeg havde allerede inden vi tog afsted, planlagt at vi skulle prøve Nagashi Somen på Hirobun. Kibune er kendt for sine Kawadoko restauranter som ligger hele vejen langs floden. Kawadoko er når man sidder på terrasser ovenpå vandet og spiser sin mad. Terrasserne er beregnet til at, det kolde vand fra floden kan nedkøle gæsterne om sommeren når det er rigtig varmt. Super smart, og virkelig fint og hyggeligt. Vær opmærksom på at de fleste af disse restauranter ligger til den lidt dyre side. Vi valgte at spise Nagashi Somen på Hirobun, som kun koster 1.600 yen pr. person (ca. 100 DKK). Det er en virkelig sjov oplevelse, men det er nok mere en oplevelse end det er en middag :-)
Nagashi Somen
Nagashi somen er nudler som bliver transporteret i et bambusrør med vand i. Når nudlerne når til dig skal du så sørge for at fange dem med dine spisepinde, lad vandet dryppe af og dyp nudlerne i skålen med sauce. Man har kun en begrænset tid, hvor man kan sidde ved bambusrøret og når nudlerne får en pink farve så er det den sidste portion der kommer ud. Jeg vil tro at man sidder der i cirka 10 minutter, og tiden går vildt stærkt fordi det er ret sjovt :-) Men der kan også nemt være en del ventetid før du kommer til ved røret, men så kan du sidde og observere hvordan de andre gæster gør inden det bliver din tur. Jeg var lidt bekymret over om jeg ville nå at fange mine nudler, men det gik rigtig godt og der var ingen nudler der smuttede forbi os.
Da vi var færdige med at spise tog vi turen tilbage over bjerget for at hente vores bil og køre videre ud for at opleve Japan. Vi brugte cirka 3,5 time fra start til slut på hele turen. Jeg vil vurdere, at turen er forholdsvis let at gå, men der er en del stigninger undervejs. Man kan dog altid holde en pause og se på den flotte udsigt undervejs.
Pris: 300 yen for at gå over bjerget, cirka 500 yen for at parkere i Kurama.
Beliggenhed:
Kurama: Klik her for et kort
Hirobun, restaurant med Nagashi Somen: Klik her for et kort
Video af vandretur mellem Kurama og Kibune
Comments
No Comments