Få min meget nemme opskrift på hjemmelavet vaniljecreme eller kagecreme lavet med hele æg.
Er du en af dem der køber de der poser med pulver til at lave vaniljecreme af? Dem der bare lige skal blandes op med mælk? Jeg ved du kender dem.. Men efter at have læst dette indlæg kan du godt stoppe med at købe dem. En hjemmelavet kagecreme er altså så meget bedre!
Brug vaniljecremen som fyld i f.eks. fastelavnsboller, en lækker jordbærtærte, som fyld i hjemmebagte vandbakkelser eller i lagkage. Denne vaniljecreme er også bagefast. Det er f.eks. vigtigt hvis du skal bruge den til fastelavnsboller.
Min opskrift på vaniljecreme er med hele æg - men hvis du hellere vil lave cremen udelukkende med æggeblommer så skal du bruge 4 æggeblommer i stedet for 2 hele æg.
Vaniljecreme
Ingredienser
- 2 æg
- 4 spsk sukker
- 2 spsk (reklamelink)majsstivelse
- 3 dl sødmælk
- 1 (reklamelink)vaniljestang, kornene af
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en gryde (også den tomme vanillestang) og pisk det godt sammen.
- Varm det hele op ved middel varme og rør konstant i det indtil cremen koger op og bliver tyk.
- Tag cremen af varmen, hæld den i en skål og lad den køle af. (Og husk at tage vanillestangen op!).
Video
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, jeg synes ikke der er den store forskel om man bruger hele æg eller kun æggeblommer. Farven på cremen bliver selvfølgelig mere gul hvis du kun bruger æggeblommer, og så bliver den lidt mere cremet og blød synes jeg. Men der er ikke meget forskel.
Ja, det kan den sagtens. Sæt husholdningsfilm på skålen og helt ned så det rører cremen og så sætter du den blot på køl. Pisk den op inden du skal bruge den.
Ja, hvis du pisker cirka ½ liter fløde til flødeskum og blander med cremen får du det man vil kalde en konditorcreme. Den er f.eks. rigtig god til en jordbærtærte.
Ja, du kan både bruge hvedemel og kartoffelmel til at jævne med. Men jeg vil altid anbefale Maizena. Maizena kan tåle meget varme, og det begynder at jævne på samme tidspunkt hvor der er risiko for at æggene kan skille.
A-C Rasmussen skriver
Cremen ligner den min mor lavede. Til lagkagebrug blandede hun lige dele creme og flødeskum. Det smager helt vidunderligt.
Louise Dam skriver
Ja, det smager nemlig skønt at blande cremen med flødeskum. Det er også perfekt til en jordbærtærte.
Kirstine Mærsk skriver
Jeg så lige filmen, og der ligner det du putter 3 æg og ikke 2 i som det står i opskriften. Desuden putter du 5 du mælk i og ikke 3. Nu er jeg virkelig forvirret😅
Louise Dam skriver
Undskyld forvirringen! Det er fordi jeg har lavet en større portion i videoen. Mængden er helt korrekt i opskriften :-)
Theodora Mathilde Nissen skriver
Hvad gør man hvis cremen ikke sætter sig?
Louise Dam skriver
Det lyder til at du ikke har kogt vaniljecremen lang tid nok.
Heidi skriver
Jeg har selv en gammel opskrift fra min mor på lagkage creme, der også er rigtigt god og utroligt nem, hvis nogen er interesseret kommer den HER.
5 DL. MÆLK
2 HELE ÆG
80-100G SUKKER
6 TSK. HVEDEMEL
6 TSK. KARTOFFELMEL
HÆLD 4,5 DL MÆLK I EN GRYDE OG LAD DET KOGE LANGSOMT OP
PISK ÆG OG SUKKER TIL LUFTIGT BLAND HVEDEMEL OG KARTOFFELMEL I OG DEN SIDSTE HALVE DL MÆLK. HÆLD BLANDINGEN I DEN KOGENDE MÆLK OG PIST GRUNDIGT TIL DEN TYKNER, TAG DEN AF KOMFURET OG LAD DEN KØLE AF. HUSK AT HAVE EN SKE OG EN DEJSKRABER PARAT, FOR DET BEDSTE ER AT FÅ LOV TIL AT SMOVSE DEN SMULE DER ER TILOVERS NÅR LAGKAGEN ER FÆRDIG, DER ER CREME NOK TIL AT FYLDE 2 LAGKAGEBUNDE, OG SIDSTE BUND SOM LÅG.
6
Heidi skriver
Kan denne opskrift også bruges til at lave is af, hvor man selv kan vælge diverse smagsvarianter, for eksempel Amaretto likør eller banan og lignende?
Jeg har tidligere prøvet at lave is af kondenseret mælk og piskefløde, men det fik man et væmmeligt fedtet lag i ganen af, så det var ikke en succes
Louise Dam skriver
Nej, denne vaniljecreme bliver tyk fordi den bliver jævnet. Så den kan ikke laves til is.
Ingrid skriver
Hej Heidi,
Det med fedtet lag i ganen er 100% på grund af at det er blevet pisket for meget, prøv igen, hvor fløden stadigvæk er lidt mere flydende og IKKE kan stå selv. :)
Louise Dam skriver
Hej Ingrid
Mange tak for dit svar som du helt sikkert har ret i - håber det kan være en hjælp for andre :)
Hilsen Louise
Lene skriver
Hej. Er det pasteuriserede æg eller er det ikke nødvendigt?
Louise Dam skriver
Det er ikke nødvendigt :-)
Henriette skriver
Hej Louise.
Jeg skal prøve din opskrift i dag, til lagkage i morgen. Der skal kun vaniliecreme på 1 af bundene. Har du et bud på om det er nok med den portion som opskriften er på?
Vh. Henriette
Louise Dam skriver
Beklager det sene svar. Det vil jeg tro ville være rigeligt.
Nina skriver
Hejsa
Har lavet cremen tre gange nu, hver gang kommer der små klumper fra æggehviden i cremen, hvilket ikke er så rart. Hvordan kan det være, har forsøgt at: at koge den mindre
Piske ingredienserne mere sammen inden varmen
Sidst men ikke mindst, så varmede jeg mælken, kom den i æggemassen og så op i gryden og give det et opkog, men der kom stadig små æggehvide klumper i. Hvad gør jeg dog galt?
Louise Dam skriver
Hej Nina
Det lyder mærkeligt. Det har jeg aldrig selv oplevet. Og du pisker i cremen imens du varmer den op?
Tanja skriver
Hej Louise
Kan man bruge cremen i lagkage?
Mvh Tanja
Louise Dam skriver
Hej Tanja
Ja, det vil jeg godt tro man kan. Jeg har dog ikke selv brugt den til dette.
Saba skriver
Hejsa
Der står to æg, men du putter tre i, i selve videoen?
Vh
Sabahat
Louise Dam skriver
Jeg lavede 1,5 portion i videoen.
Jannie Thorup skriver
Hej
I videoen bruges der 3 æg, men i opskriften bliver der brugt 2 æg?
Mvh Jannie
Louise Dam skriver
Jeg har nok lavet 1,5 gang i videoen. Beklager forvirringen.
Anette Rahbek skriver
Hej Louise! Kan jeg bruge fløde istedet for sødmælk i din opskrift på vanillecreme?
ps. Er på konstant fedekur
Vh Anette
Louise Dam skriver
Det tror jeg desværre ikke.
Cecilie skriver
Hej Louise. Kan den laves dagen før den skal bruges, eller bliver den for kedelig?
Mvh Cecilie
Louise Dam skriver
Det kan den sagtens.
Inger skriver
Det er nemmere at få cremen til at koge i en skål i microbølgeovnen - så brænder det heller ikke på 😊👍🏻
Louise Dam skriver
Tak for tippet, jeg har nu ikke prøvet det er kogt på for mig. :-)
Rikke H skriver
Hej Louise.
Ved du om den kan laves med rismælk eller rismælk blandet med vand (er ret kraftig i smagen nemlig)?
Kh Rikke
Louise Dam skriver
Hej Rikke
Nej, det har jeg desværre ikke afprøvet.