Jeg havde en del æbler liggende i frugtskålen som var ved at blive lidt kedelige, derfor blev jeg enig med mig selv om at det måtte være tid til en gang lækker æblegrød. Æblegrøden bliver efter min mening bedst hvis man bruge nogle æbler der er lidt syrlige i det. Og helst en slags madæbler. Men man kan sagtens bruge alle slags æbler, og man kan nemt blande den sammen.
Vaniljeprikket æblegrød
Justér antal2 personer
Ingredienser
- 10 æbler
- ½ dl vand
- 1 spsk sukker
- 1 (reklamelink)vaniljestang
Sådan gør du
- Skræl æblerne, skær kernehuset ud og skær dem i både. Fordel æblerne i en gryde og hæld cirka ½ dl vand ved (du kan altid tilsætte lidt mere)
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og bland dem med sukkeret. Tilsæt sukker og vaniljekorn til æblerne. Lig også vaniljestangen i gryden. Sæt gryden til at småkoge og lad den stå indtil æblerne er kogt godt ud til grød.
- Server grøden varm eller kold, med mælk eller måske lidt vaniljeis.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 502 kcal | Kulhydrater: 132 g | Protein: 2 g | Fedt: 2 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Skriv en kommentar