Vegetarisk pastaret med masser af smag og meget cremet. Super nem at lave, og meget lækker vegetar pastaret!
Denne vegetar pastaret er cremet og meget lækker! Den er super nemt at lave og de bagte grøntsager giver en masse smag til pastaretten. Jeg har lavet pastaretten med friske grønne asparges, squash, tomater og rødløg. Men man kan sagtens bruge andre grøntsager, hvis man lige har noget godt på lager, der skal bruges.
Jeg elsker en lækker cremet pastaret (hvem gør ikke det?!) Det er altså bare super lækkert! Her har jeg valgt at lave en opskrift på en vegetarisk pastaret. Vi forsøger at spise lidt mindre kød herhjemme, og med sådan en ret her synes jeg bestemt ikke man går på kompromis med noget. Det er også en ret børnevenlig pastaret - min datter på 2 år kunne i hvert fald godt lide den :-)
Læs også: Pastaret med svinekæber og svampe (sous vide) | Pasta med varmrøget laks, spinat og ricotta | Pastaret med parmaskinke og balsamico cherrytomater
Til den cremede sauce skal der bruges fløde. Men det er op til dig, om du vil bruge piskefløde eller en mere fedtfattig variant. Jeg synes helt sikkert det bliver bedst med piskefløde, men jeg kan også sagtens forstå hvis man ønsker en lidt mere kaloriefattig ret. Prøv også min opskrift på vegetarburger med halloumi.
Vegetar pastaret med asparges og bagte grøntsager
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Sauterpande
- (reklamelink)Gryde
Ingredienser
Bagte grøntsager
- 1 squash
- 250 g cherrytomater
- 1 rødløg
- (reklamelink)olivenolie
- salt og peber
Pastaretten
- 250 g pastapenne, (eller en anden type pasta)
- 1 bundt grønne asparges, cirka 250 g
- 2 fed hvidløg
- 1 citron, citronskal + saften fra ½ citron
- 2 dl piskefløde, eller madlavningfløde el. lign.
Topping
- basilikum, (kan undlades)
- revet ost, (kan undlades)
Sådan gør du
Bagte grøntsager
- Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Skær squash i halve skiver.1 squash
- Fjern skallen fra rødløget og skær det i halve skiver.1 rødløg
- Halvér cherrytomaterne.250 g cherrytomater
- Fordel squash, rødløg og cherrytomater på en bageplade med bagepapir på. Dryp lidt olivenolie over og drys med salt og peber.
- Sæt grøntsagerne i ovnen og giv dem cirka 15 minutter, eller indtil de er møre og begynder at tage farve.
Pastaretten
- Sæt vand til at koge til pastaen, og kog den efter anvisningen på pakken. Gem evt. lidt af pastavandet.
- Fjern enderne fra de grønne asparges ved at holde i hver sin ende og bøje aspargsen. Der hvor den knækker naturligt skal du kassere den nederste del.1 bundt grønne asparges
- Opvarm en sauterpande (eller gryde) med lidt olie.
- Tilsæt presset eller finthakket hvidløg og asparges og krydr med salt og peber. Lad det stege i 2-3 minutter imens du vender rundt i det.2 fed hvidløg
- Tilsæt fløde, revet citronskal + saften fra ½ citron, de bagte grøntsager og den kogte pasta. Tilsæt evt. en smule pastavand, hvis du synes den trænger til mere væde.1 citron, 2 dl piskefløde
- Smag til med salt og peber og lad det småsimre et par minutter.
Video
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, sagtens! Du kan f.eks. bruge friske grønne bønner i stedet.
Det er piskefløden der gør denne vegetar pastaret cremet. Men du kan godt udskifte den med f.eks. madlavningsfløde. Husk altid at ryste madlavningsfløden, da den indeholder hvedemel.
Comments
No Comments