Få fingrene i opskriften på en vildt lækker vegetarisk one pot pasta med svampe og ærter. Det er en vegetarisk pastaret med masser af grøntsager. Prøv denne her hvis du vil lave en nem opskrift med ærter, uden at gå på kompromis med smagen.
Nem opskrift med ærter fra Magnihill
Jeg bruger de lækreste økologiske frosne grønne ærter fra svenske Magnihill. De skal blot tilsættes til sidst i opskriften, da de bliver hurtig tilberedt. Ligesom med de andre grøntsager så giver ærterne en skøn smag til retten.
Ærterne fra Magnihill dyrkes i Sydsverige, i tæt samarbejde med producenterne. For at få de bedste ærter, vælger Magnihill frøvarianten omhyggeligt og dyrker kun ærter i den samme mark hvert 7. år.
Ærterne høstes præcis på den dag, hvor de har den rette sødme i juni-august. Få timer efter høsten er ærterne indfrosset, så ærternes farve, struktur og smag bevares bedst muligt. Indfrysningen stopper nedbrydningen af næringsstofferne. Det betyder, at de har samme søde smag den dag, hvor du bruger ærterne i din madlavning.
Der er generelt mange fordele ved at bruge frosne grøntsager.
- Smagfulde grøntsager, frugter og bær er tilgængelige hele året, og ikke kun når de er i sæson.
- Der er en lang holdbarhed på frys.
- Vitaminer og næringsindhold bevares ved opbevaring på frost.
- Mindsker tilberedningstiden, da man undgår at rense, skrælle og snitte.
Ærterne fra Magnihill er af virkelig god kvalitet! De er både store og meget smagfulde. Faktisk spiste jeg næsten en hel pose af de her ærter, bare som en snack imens jeg skulle lave denne her opskrift - det siger lidt om hvor godt de smager!
Se også disse opskrifter:
Risotto med ærter | Squashsalat med ærter
Vegetarisk pastaret
Det er altid dejligt at lave nem mad, der tilmed også smager godt. Derfor er jeg stor fan af one pot pastaer, hvor alle ingredienserne bliver tilberedt i én gryde. Udover at det er dejlig nemt, så minimerer det også opvasken, og hvem kan ikke lide det?
Herhjemme prøver jeg at blive bedre til at lave lækre retter uden kød. Ofte tænker jeg slet ikke over at kødet ikke er til stede. Derfor er jeg også særlig begejstret for denne her one pot med svampe og ærter, der er fuld af smag. Samtidig giver den en god mæthed, selvom der ikke er kød i.
One pot pasta med ærter
Ingredienser
- 400 g champignon
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 squash
- 400 g (reklamelink)pasta, (ikke kogt)
- 8 dl vand
- 2 terninger (reklamelink)grøntsagsbouillon
- 2 dl fløde
- ½-1 tsk salt
- friskkværnet peber
- 1 tsk timian
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk oregano
- 350 g økologiske frosne ærter fra Magnihill
Serveres med
- parmesan / grana padano
Sådan gør du
- Skær champignon i kvarte.
- Hak løget og pres hvidløg på hvidløgspresseren.
- Riv squash på den grove side af rivejernet.
- Start med at opvarme gryden og brun champignon godt af i en tør gryde. Lad væsken komme ud og lad den forsvinde igen så svampene bliver brunet af.
- Tilsæt lidt olie og kom så løg og hvidløg i gryden og lad det stege med 1 minuts tid.
- Tilsæt revet squash.
- Tilsæt så vand, bouillon, pasta (ukogt), fløde, krydderier, salt og peber.
- Lad retten koge indtil der er 1-2 minutter tilbage af kogetiden på din pasta. Tilsæt så de frosne ærter og giv retten de sidste 1-2 minutter.
- Smag retten godt til med salt og peber.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Som udgangspunkt er denne her opskrift jo vegetarisk, men du kan godt tilsætte kød til retten, hvis du vil det. Det kunne f.eks. være lidt kyllingefilet, som du lige steger af i gryden inden resten af ingredienserne tilsættes.
- Jeg bruger en tørret pasta i denne her opskrift. Det fungerer bedst til one pot pastaretter. Her bliver pastaen nemlig tilberedt sammen med resten af retten, og pastaen suger derfor væden der er i gryden og på den måde bliver pastaen kogt.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Du kan købe dine Magnihill ærter hos den økologiske online gårdbutik, der hedder Gårdmester eller på Nemlig.com. På begge sider kan du også finde en række af deres andre produkter, som jeg også elsker at bruge i køkkenet. F.eks. er deres frosne økologiske falafler helt geniale at have en pose liggende af i fryseren til når du skal have super hurtig mad! Så skal de bare varmes og serveres i f.eks. pitabrød eller tortilla med noget grønt og en god dressing. Derudover har de mange forskellige økologiske frosne grøntsager og frugt.
Ja, det kan du godt. Jeg bruger bare ofte selv champignon, da de er til at få alle steder. Desuden er de ikke så dyre som mange andre svampe, og har en god smag til madlavning.
Comments
No Comments