Jeg har indgået et samarbejde med HelloFresh, som leverer lækre måltidskasser lige til døren. De er kæmpe store i USA og nu er de også kommet til Danmark. Hvis man bestiller deres måltidskasser kan man hver uge vælge imellem 12 opskrifter enten igennem deres app eller hjemmeside. Alle deres opskrifter kan findes på hjemmesiden eller i appen. Disse opskrifter kan alle bruge, og det er netop én af disse opskrifter jeg har testet her.
Der er rigtig mange lækre opskrifter at vælge imellem, og jeg har selv afprøvet et par stykker af dem, da jeg også modtager deres måltidskasser indimellem. Denne her pastaret er med citron og squash og så er den toppet med basilikum og hakkede valnødder. Det er en vegetarisk pastaret, og den smager super godt! Den er dejlig cremet og frisk i smagen på grund af citronen. De hakkede valnødder på toppen er iøvrigt super godt og giver et dejlig sprødt element til den ellers bløde og cremede pastaret.
Jeg forsøger, at lave lidt flere vegetarretter herhjemme. Jeg kan næsten også fornemme der sidder en del af jer, der også meget gerne vil have mere inspiration til vegetarretter. Så det er får I altså i dag!
Denne lækre vegetariske pastaret bliver serveret med en lille og meget nem salat ved siden af. Det er en pære-rucolasalat, der blot er vendt med lidt balsamico og olivenolie. Hele retten er nem at gå til, og kan bestemt anbefales!
Se også min opskrift på vegetariske squashfrikadeller.
Vegetarisk pastaret med citron og squash serveret med pære-rucolasalat
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Groft rivejern
- (reklamelink)Fint rivejern
- (reklamelink)Sauterpande
Ingredienser
Pastaretten
- 2 squash
- 2 citroner, økologiske
- 6 fed hvidløg
- ½-1 terning (reklamelink)grøntsagsbouillon, start med en halv terning og smag til
- 400 g (reklamelink)spaghetti
- 2 dl kogevand fra pastaen
- 200 g creme fraiché 38 %
- 1 bundt basilikum, hakket
- 40 g valnødder, hakkede
- pecorino ost, kan erstattes med parmesan eller lignende ost
- salt
- peber
Pære-rucolasalat
- 100 g rucola
- 2 pærer
- 25 ml (reklamelink)balsamico
- 1-2 spsk (reklamelink)olivenolie
Sådan gør du
Pastaretten
- Skær den ene squash i små tern og riv den anden på et groft rivejern.
- Skyl citronerne grundigt og riv citronskallen med et fint rivejern.
- Pres eller hak hvidløgsfedene.
- Sæt en stor gryde med saltet vand til at koge.
- Kog spaghettien i 7-8 min, eller indtil ‘al dente’. Hæld vandet fra og skyl med koldt vand, som også hældes fra. Det sikrer at de ikke klistrer så meget sammen.HUSK! Gem 2-3 dl af pastavandet inden du hælder resten fra. Det skal bruges i saucen.
- Opvarm lidt olivenolie i en sauterpande (pande med høj kant) ved middelhøj varme. Steg både skårne og revne squash i 3-4 min. Tilsæt hvidløg og citronskal (gem evt. en lille smule til at pynte ovenpå retten ved servering), og steg videre i 1 min.
- Tilsæt saften fra ½ citron, creme fraiche, grøntsagsbouillon og pastavand (du kan tilsætte mere efter pastaen er kommet i saucen), og lad simre i 1-2 minutter. Smag saucen til med salt, peber og citron.
- Vend den kogte spaghetti i saucen.
Pære-rucolasalat
- Skær pære i tynde skiver.
- Bland pære, rucola, balsamico og en smule olivenolie i en skål. Krydr med salt og peber*.
Servering
- Anret pastaretten i dybe tallerkener. Top med pecorino, hakkede valnødder og hakket basilikum (og evt. lidt reven citronskal). Servér med pære-rucolasalat i en lille skål ved siden af.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Du kan også servere lidt brød til retten. Bag f.eks. mit lækre flettede flute med solsikkekerner.
Jeg tror jeg skal kaste mig ud i flere vegetariske pastaretter - har allerede et par varianter i tankerne, som jeg tror kunne blive gode. Pastaretter er jo bare altid lækkert og ofte meget nemt!
Skriv en kommentar