Her får du min allerbedste opskrift på vegetariske boller i karry uden kød og med masser af grøntsager. Jeg har i mange år lavet bollerne med hakket svin/kalv, men her har jeg i stedet lavet en skøn vegetarret. Selve bollerne er lavet af en blanding af blomkål og quinoa, der giver en lækker smag og tekstur.
Boller i karry uden kød
I mange år har jeg altid lavet min klassiske opskrift på boller i karry. Her er bollerne lavet af hakket svin/kalv, hvilket er det, som man oftest ser. Dog ville jeg gerne prøve at se, om man ikke kunne lave et lækkert vegetarisk alternativ og fremtrylle en skøn vegetarret. Og det synes jeg faktisk lykkedes virkelig godt!
Jeg vil gå så langt at sige, at hvis man ikke ved, at det er vegetariske boller i karry med blomkål, så kunne man næsten ikke smage det. Da jeg serverede det for min mand og datter, tænkte min mand faktisk ikke over, at der ikke var kød i. Og det må vi da antage som værende en succes!
Se også disse opskrifter:
Vegetar pastaret med asparges og bagte grøntsager | Squashfrikadeller | Vegetarisk one pot pasta
Boller i karry med grøntsager
I denne her opskrift skiller bollerne sig ret meget ud fra den klassiske variant med kød. Men ikke desto mindre får de faktisk nærmest konsistens som kød. Jeg laver nemlig bollerne med en blanding af kogt quinoa og blomkål. De to råvarer kommer jeg i min food processor sammen med lidt rasp, løg, æg og nogle krydderier. Det er faktisk super nemt, og det mætter også ret godt.
Jeg serverer bollerne med en karrysovs, der er fyldt med en masse grøntsager og som tilbehør får vi kogte ris. Hvis vi vil have endnu flere grøntsager i retten, så supplerer jeg også med blomkålsris.
Skal du lave en rigtig skøn vegetarisk aftensmad så vil jeg virkelig anbefale dig at prøve denne her vegetarret ud. Den smager virkelig godt!
Vegetariske boller i karry
Ingredienser
Vegetarboller
- 250 g blomkål, rå vægt
- 250 g (125 g tør vægt) g (reklamelink)quinoa, kogt
- 50 g panko rasp
- 1 løg, finthakket
- 2 æg
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. karry
- 1 tsk. salt
Karrysovs
- Smør
- 2-3 tsk. karry
- 1 løg
- 350 (½ blomkål) g blomkål
- 1 (500 g) squash
- 3 (300 g) kartofler
- 2-3 (250 g) gulerødder
- 1 (reklamelink)terning grøntsagsbouillon
- 7 dl vand
- 2 dl mælk
- Salt
- peber
Tilbehør
- Kogte ris evt. blandet med blomkålsris
- Æble i tern
Sådan gør du
Vegetarboller
- Skær blomkål i mindre buketter og kog dem i en gryde med letsaltet vand til de er møre (5 min).
- Kør kogt quinoa og blomkål på foodprocessoren.
- Kom i en skål og bland sammen med resten af ingredienserne.
- Form til små boller.
- Steg på panden i olie.
Karrysovs
- Gør alle grøntsagerne klar. Skræl kartofler og gulerødder og skær i tern. Skær blomkål i mindre buketter og skær også squash i tern. Pil løget og skær det i tern.
- Smelt smør i en gryde.
- Svits karrypulver i smørret og kom grøntsagerne i gryden og steg dem af.
- Hæld vand og grøntsagsbouillonterning i gryden og lad det komme op og koge. Lad det koge i cirka 20-25 minutter eller indtil grøntsagerne er helt møre.
- Med en stavblender blender du alle grøntsagerne direkte i gryden.
- Tilsæt så mælk til sovsen og smag den til med salt, peber og eventuelt mere karry.
- Servér sammen med kogte ris og æble skåret i tern. Hvis du vil have endnu flere grøntsager så byt halvdelen af risene ud med blomkålsris.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Hvis du gerne vil have flere grøntsager, kan du vælge at servere retten med blomkålsris eller med almindelige ris blandet med blomkålsris.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, du kan godt fryse det meste af retten ned. Jeg vil ikke anbefale dig at fryse risene, men du kan sagtens fryse vegetarboller og karrysovs ned.
Ja, det vil jeg sige, at den er. Jeg serverede den selv for min 4-årige datter, og hun spiste det glædeligt. Det kan være en god ide at holde lidt igen med karry i saucen, så det ikke bliver for stærkt for dem.
Else Larsen skriver
Dejlig opskrift👍
Louise Dam skriver
Dejligt at høre du synes om opskriften :-)