Her får du opskriften på en nem og lækker chokoladesauce. Det er en helt klassisk hjemmelavet chokoladesovs til is, som du kan lave af piskefløde og en god mørk chokolade. Du kan servere den oven på lune pandekager, et par kugler is eller en lækker vaffel.
Lækker chokoladesovs til is
Lun chokoladesauce er nok noget nær det bedste der findes i dessert genren. Det er helt perfekt ovenpå lune gammeldags pandekager med is eller på en klassisk vaffel. Du kan bruge det til rigtig mange forskellige desserter, men chokoladesovs til is går man aldrig galt i byen med. Du kan også se denne karamelsauce med havsalt, hvis du mangler endnu en sauce til isen.
Udover at chokoladesauce smager helt fantastisk så er det også noget af det nemmeste at lave, så der er ingen undskyldning for at gå ned og købe en færdig chokoladesauce. Du skal endda kun bruge chokolade og piskefløde. Jeg vil her anbefale dig at købe en god mørk chokolade. Jeg bruger altid selv (reklamelink)denne chokolade fra Callebaut. Det giver bare en bedre smag en den billige kogechokolade.
Hjemmelavet chokoladesovs holdbarhed
Det gode ved denne her lækre chokoladesauce er, at du sagtens kan lave den op til en uge før, at du skal bruge den. Det er særlig smart, hvis du laver den til gæster, og du ikke vil stå med det hele på dagen. Når du har lavet chokoladesovsen, så skal du bare stille den på køl i en lufttæt bøtte eller glas. Når du så skal bruge den, så varmer du den bare stille og roligt i mikroovnen, eller i en gryde. Og så er der lækker hjemmelavet chokoladesovs på ingen tid. Det er både nemt og lækkert! Vær opmærksom på at chokoladensovsen stivner i køleskabet, men bliver flydende igen ved genopvarmning.
Chokoladesovs
Ingredienser
- 100 g (reklamelink)mørk chokolade
- 2 dl piskefløde
Sådan gør du
- Hæld fløden i en gryde og smelt chokoladen i denne ved lav varme. Hvis du ikke bruger chokolade fra en plade skal du først brække den i mindre stykker.
- Fortsæt til chokoladesaucen er tyknet let og er blevet varm.
- Server chokoladesovsen lun til f.eks. pandekager, is eller måske pandekager med is?
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften
- Du får et bedre resultat ved at bruge en chokolade af høj kvalitet til din chokoladesovs. Du skal kun bruge 100 gram til en almindelig portion, så det er ikke meget chokolade, du skal købe. Den gode kvalitet på chokoladen vil du dog tydeligt kunne smage.
Spørgsmål til opskriften
Chokoladesovs kan sagtens holde omkring en uges tid i køleskabet, hvorefter du kan lune den op i mikroovnen når den skal spises.
Jeg bruger altid mørk chokolade, når jeg laver chokoladesauce. Du kan også godt prøve med en mælkechokolade, hvis du godt kan lide, at chokoladesovsen bliver mere mild i smagen.
Stine skriver
Hvor mange portioner svare opskriften til?
Louise Dam skriver
Jeg synes der er nok til 4 personer - men det kommer jo lidt an på hvor meget man synes der skal være.
Librarian Lavender skriver
This looks so delicious! I can't wait to translate the recipe!