Her kan du få den helt klassiske wienerschnitzel med dreng. Den serveres med klassisk wienerschnitzel tilbehør, der består af ærter og brasede kartofler. Det er en nem og enkel opskrift på wienerschnitzel, som du kan lave derhjemme. Kalveschnitzel bliver vendt i æg, mel og rasp, som giver det sprødeste stykke kød uden på, og et dejligt mørt og saftigt stykke kød inden i.
Wienerscnitzel laves af kalveschnitzler, som bankes helt flade og paneres. Normalt serveres wienerschnitzler med kapers, peberrod, citron og benfri sild eller ansjoser på toppen. Som tilbehør serveres der for det meste brasede kartofler og ærter. Med det tilbehør på toppen, som du kan se, kaldes det for en wienerschnitzel med dreng.
Det er ofte en ret, som man får i Tyskland eller Østrig eller på nogle danse restauranter. Der er dog en række forskellige wienerschnitzel opskrift, hvor de bliver serveret med forskelligt oven på kødet. Du behøver ikke kapers, peperrod og lignende på toppen - du kan også køre den helt simpel og klassisk.
Denne opskrift er uden sovs til, men man kan godt vælge at lave en svampesauce til, hvis man vil det. Dog synes jeg ikke, at retten mangler det, da selve kødet er så saftigt i sig selv. Det er det blandt andet fordi, at man bruger ret meget fedtstof, når man steger den. Det er ikke i denne ret, at man skal spare på smørret
Prøv også disse opskrifter:
Tarteletter med høns i asparges | Forloren hare | Farserede porrer med ovnstegte kartofler
En god kalveschnitzel er virkelig lækker, og det tager faktisk ikke lang tid at lave. Det der tager lidt tid er, når du skal lave dine brasede kartofler som tilbehør til. Dem kan du eventuelt forberede lidt før, for så går resten hurtigt.
Wienerschnitzel med dreng og brasede kartofler
Ingredienser
Tilbehør:
- (reklamelink)Ansjoser, eller benfri sild
- Citronskive
- (reklamelink)Kapers
- Peberrod
- Ærter
- Brasede kartofler
Sådan gør du
- Placer kødet mellem to stykker plastikfilm og bank det fladt med en tung, plan overflade (f.eks. en stegepande eller en kødhammer). Kødet skal helst ikke være mere end ca. ½ cm tykt for at opnå de bedste resultater.
- Tag 3 tallerkener - 2 flade og en dyb. Bland mel og salt i den ene flade tallerken og hæld rasp i den anden. Pisk æg godt i den dybe tallerken.
- Varm rigeligt med fedtstof på en pande. Sørg for at paneret kød "svømmer" i fedtstof. modsat hvad man ellers skulle tro så vil paneringen optage mindre fedtstof end hvis kødet klistrer til panden.
- Dyp først kødet i mel til overfladen er helt tør og dyp det derefter i ægget. Lad det overskydende æg dryppe af og vend til sidst i rasp indtil kødet er helt dækket. Læg kødet på den varme pande og steg 2-3 minutter på hver side eller indtil begge sider er gyldenbrune.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften
- Det er ikke altid, at man kan finde den rette udskæring i de mindre supermarkeder. Enkelte gange kan man dog have hældet med sig, hvor de har en udskæring, der hedder 'wienerschnitzel' eller 'kalveschnitzel.
- Det kan her være en god ide at tage fat i slagteren direkte. De har ofte den udskæring, som du kan bruge, og så kan du også bestemme, hvor tykke eller tynde du ønsker dine bøffer. Jeg plejer at lave dem af 200 g kalvekød, og så får du et ret stort stykke kød. Du kan også tage 100-150 gram, så får du bare lidt mindre kød.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Typisk er en schnitzel lavet af banket kalvekød, men den kan også godt blive lavet af svinekød. Nogle steder kan du også vælge en decideret schnitzel fra køledisken af, hvor de er klar til panering. Hvis du skal vælge den rigtige udskæring, er det kalveinderlår, som du skal vælge hos slagteren.
Det kan godt virke mærkeligt, at man skal banke den, inden at den skal paneres. Man gør det for at sprænge de fibre, der er i kødet, som resulterer i at kødet bliver mere mørt.
Den stammer oprindeligt fra Østrig, og det er en traditionel ret derfra. Det er vist en dansk ting, at vi putter kapers, citron osv. på toppen af kødet.
Louise skriver
Quay Po Cooks: Thank you :-)
Rikke: Tusinde tak for rosen, det er så dejligt at der er folk, som bruger min blog og er glad for den!
Rikke skriver
Din blog er simpelthen bare fantastisk! Dejlig mad, let at lave. Når jeg mangler inspiration er det altid her jeg kigger først. Tak for det :-)
Quay Po Cooks skriver
That's a nice and balance meal:D
Louise skriver
Det lyder da dejligt der bliver lavet mad til dig, så må wienerschnitzlen jo vente til en anden dag :-)
LittleSunshine (Jordbærkagen) skriver
Årh nu får jeg helt lyst til det også, men gider ikke handle ind. Min kammerat laver ma dtil mig i aften, så nu må vi se hvad det bliver til...