En lækker wokret går man altså aldrig galt i byen med. Det er en rigtig god ret til at få ryddet ud i køleskabet, da man næsten kan bruge lige hvad hjertet begærer af diverse grøntsager. Jeg kan rigtig godt lide at mine wokretter er lækre cremede, og derfor er der kokosmælk i retten. Derudover tilsatte jeg fuldkornsnudler, men man kan også sagtens servere den med kogte ris, hvis man er mere til det.
Jeg brugte faktisk bare de grøntsager jeg lige havde derhjemme. Det blev til gulerødder, forårsløg, peberfrugt og champignon, og det smagte super godt! Prøv også min lækre opskrift på asiatisk inspireret nudelsalat, hvis du er vild med nudler. Du kan også prøve min anden wok med kylling og friske grøntsager.
Wok med kylling, rød karry og nudler
Ingredienser
- 1 spsk fiskesauce
- ½ spsk tamarind eller citronsaft
- 2 kyllingefileter
- 1 lille dåse ananas
- 4 tsk (reklamelink)rød karrypasta
- lidt tørret ingefær
- 1 (reklamelink)kokosmælk
- 1 dl madlavningsfløde
- 4 gulerødder
- 2 forårsløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 rød chili
- 200 g champignon
- ⅔ pakke fuldkornsnudler
- 1 fed hvidløg
- lidt olie/flydende becel
Sådan gør du
- Gør alle grøntsagerne klar ved at skære dem ud i passende stykker.
- Chilien hakkes fint.
- Skær også kyllingefileterne ud i strimler.
- I lidt olie eller lignende svitses den finthakkede chili sammen med et presset fed hvidløg.
- Riv lidt tørret eller frisk ingefær ned til chilien.
- Tilsæt karrypastaen og svits det godt.
- Tilsæt kyllingestrimlerne og brun dem godt af.
- Tilsæt gulerødder, champignon og forårsløg og svits dem.
- Tilsæt peberfrugt og ananas i stykker.
- Hæld kokosmælke og madlavningsfløde over retten. Tilsæt også fiskesauce og tamarind/citronsaft. Lad det små simre lidt.
- Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
- Når nudlerne er færdige vendes de i wokretten, og den kan serveres.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Connie skriver
Kære Louise 1000 tak til dig for nogle dejlig opskrifter.
Louise Dam skriver
Hej Connie, dejligt du kan bruge mine opskrifter :-)
Max skriver
Er det meningen at du ikke har skrevet chili'en til ingredienser?
Louise Dam skriver
Nej, det er en fejl. Jeg har skrevet den ind nu :-)
Sine skriver
Bliver det meget stærkt, når man tager rød curry pasta i? :)
Louise Dam skriver
Nej, det synes jeg slet ikke.
Camilla skriver
Kan man smage fisken i fiskesaucen? jeg kan nemlig slet ikke lide fisk, men synes bare oftest der skal bruges fiskesovs til disse thai-retter
Louise Dam skriver
Jeg synes ikke saucen smager af fisk - slet ikke. Fiskesaucen tilføjer mest en saltet smag til retten.