Wok med kylling er en super nem og hurtig aftensmad. Det er en ret med masser af grøntsager, og en god måde også at få ryddet lidt op i grøntsagsskuffen. I min opskrift på wok med kylling bruger jeg både gulerødder, forårsløg, champignon, sukkerærter og majs. Men du kan sagtens tilsætte flere eller andre grøntsager. F.eks. kunne det også være lækkert med peberfrugt, pak choi, broccoli og meget andet kan også bruges!
Fra du går i gang med retten til at maden står på bordet går der kun omkring 30 minutter, så wok er den helt perfekte hverdagsmad til når det skal gå lidt stærkt.
Faktisk kan man også sagtens bruge grøntsager fra frost, hvis det en dag skal gå ekstra stærkt! Du kan også prøve min anden wok med kylling, rød karry og nudler.
Wok med kylling og friske grøntsager
Ingredienser
- 2 kyllingefileter
- 4 gulerødder
- 4 forårsløg
- 500 g champignon
- 1 pakke sukkerærter
- 1 lille dåse majs
- 4-6 spsk. woksauce eller soyasauce
- 200 g nudler med chili
- Salt & peber
Sådan gør du
- Sæt vand i kog til nudlerne.
- Skyl champignonerne og skær dem i skiver.
- Skyl forårsløgene og skær dem i ringe.
- Gulerødderne skrælles og skæres i tynde stave og sukkerærterne skylles grundigt.
- Skær kyllingekødet ud i strimler eller tern og steg det i wokken et par minutter.
- Hæld nudlerne i det kogende vand og kog dem i cirka 5 minutter - tjek bagpå pakken. Hæld vandet fra nudlerne når de færdigkogte.
- Tilsæt først gulerødderne og lad dem stege lidt inden du tilsætter resten af grøntsagerne og woksaucen.
- Smag til med salt, peber og eventuelt mere soya. Bland nudlerne i wokken og servér.
Mogens Berthelsen skriver
skøn og nem suppe
Micael Heitmann skriver
Opskriften generelt er ok, men mængden der er angivet er helt skæv, rettede til fem personer det havde passet bedre med 10 personer
Louise Dam skriver
Mange tak for tilbagemeldingen! Det er en opskrift der har ligget på min blog en del år nu og der er muligvis sket noget i mængdeangivelsen ved en konvertering af opskrifterne. Jeg kigger det lige igennem :-)